Selecteer een pagina
1, 2, 3, DAAR GAAN WE…
Met vertrouwen
het nieuwe tijdperk in

‘1, 2, 3 DAAR GAAN WE…’ is mijn eerste boek

Met vertrouwen het nieuwe tijdperk in

19 november 2019 is dit boek gepubliceerd. Doordat ik de ontwikkeling van de mens en de mensheid in een groter kader heb geplaatst, ben ik hoopvol over de volgende fase van de evolutie.

Mijn inspiratie haalde ik uit de Europese mythologieën, de Bijbel, de moderne wetenschap en de astrologie. Die pas ik toe op de wereld waarin we nu leven. Met verrassende inzichten als gevolg

Wil je gratis een selectie uit de inhoud van het boek ontvangen,
vul dan je naam en emailadres in onder de video en je ontvangt je selectie met een paar minuten in je inbox

'A point of no return - Esther Vree'

Elisabeth van der Meer, ik voelde al dat je persoonlijk verhaal rond dit boek bijzonder zou zijn…. Dat is het ook! Wow wat een prachtig verhaal heb jij geschreven. Dit ‘moet’ de wereld in! Dit is precies waarom IK doe wat ik doe! Dank je wel voor jouw verhaal. ‘A point of no return’ gaat nu van start

Introductie van de auteur

In deze korte video leg ik je uit waarom je het boek:
‘1, 2, 3 DAAR GAAN WE…Met Vertrouwen het Nieuwe Tijdperk in’,
niet mag missen.

Iets over de inhoud

KIJKJE IN DE GESCHIEDENIS
In vogelvlucht: Wat is er op spiritueel, cultureel, technologisch en sociologische gebied gebeurd in Europa tussen het jaar 0  en 1900.
Met speciale aandacht voor de turbulente tijd rond 1500, de Renaissance, die toen al veel veranderingen te weeg bracht.
WIJSHEIDSVERHALEN
Sprookjes, mythen en Bijbelverhalen hebben naast het mooie verhaal een symbolische betekenis die hen boven plaats en tijd uit tilt. Ze zijn de klassieke manier om de zin van het leven te verklaren.
DE EERSTE FASE VAN DE EVOLUTIE
Het begint allemaal met de schepping en het paradijs. Daarover heeft iedere cultuur zijn eigen mythische verhalen. In dit boek worden die verhalen naast elkaar gelegd om de overeenkomsten en de verschillen in benadering te ontdekken. Met verrassende uitkomsten.
DE TWEEDE FASE VAN DE EVOLUTIE
Een tweede fase breekt aan. De wegen van mannen en vrouwen scheiden zich. Met grote gevolgen voor allebei. De mannen gaan op avontuur en de vrouwen blijven thuis en hebben andere uitdagingen.
Beide wegen komen in allerlei variaties voor in sprookjes, mythen en bijbelverhalen.
VANAF 1900: EEN VERSNELLING IN DE VERANDERINGEN
Rond 1900 zijn grote maatschappelijke veranderingen in een beginstadium. De arbeiders roeren zich voor meer rechten. Vrouwen eisen en krijgen toegang tot hoger onderwijs, en kiesrecht.
Na de tweede wereldoorlog gaat het nog sneller met technologie en automatisering. De maatschappelijke veranderingen zetten door.
Alles verschuift zonder een duidelijk zichtbaar doel.
ASTROLOGISCHE INVLOEDEN
De verwikkelingen van het tijdperk: Vissen En hoe de veranderingen samenhangen met de overgang naar het nieuwe astrologisch tijdperk: Waterman.
MAAR WAT NU
Door de ontwikkelingen op alle gebieden naast elkaar te leggen worden verbanden zichtbaar die daarvoor verborgen waren.
Ontwikkelingen in de twintigste eeuw komen in een ander licht te staan. Nieuwe mogelijkheden worden voorstelbaar.

Over de Auteur

Elisabeth van der Meer

Vanaf haar kind tijd was Elisabeth van der Meer al gefascineerd door de volksverhalen en mythologieën van alle culturen. Naast alles wat zij daarna in haar veelzijdige leven deed, haar studie fiscale economie, het motorfietsbedrijf dat ze samen met haar echtgenoot wegracecoureur Cees van Dongen 25 jaar dreef en haar samengestelde gezin. Iedere keer kwamen de verhalen op onverwachte momenten weer haar leven binnen. Ze leverden haar een schat aan inzichten op, over de bovenstroom van het leven.  Nu is voor haar de tijd gekomen om die inzichten met het grote publiek te delen.

Contact

Sound Bytes of Wisdom heeft een praktijkruimte. Dit adres is alleen open tijdens trainingen en op afspraak

Adres:
Schinkelse Baan 6, 1e verdieping
2908 LE, Capelle aan den IJssel

Telefoon:
06-4390 2749

 

14 + 2 =

Share This